Spoznaj me

Sem Helena, šla sem čez 2 zelo težki preizkušnji v življenju katere bi želela deliti z vami. Obenem pa bi vam rada pokazala, da bi morali vsi živeti življenje na polno, kajti nič nam ni obljubljeno, tudi jutrišnji dan ne, zato stvari, časa, ljudi in zdravja ne smemo jemati samoumevno.

Moj blog

Nekaj malega o meni

26.7.2021

Sem Helena, stara sem 29 let in živim s fantom v Medvodah. Odraščala sem v majhnem kraju na primorskem, ki se imenuje Kal nad Kanalom. Ukvarjam se z oblikovanjem in izdelavo spletnih strani in trgovin, kjer lahko s svojem delom izrazim tudi svojo kreativno plat.

Izguba

31.7.2021

Že v svojih najstniških letih mi je življenje naložilo težko preizkušnjo. Pri svojih 14 letih sem nepričakovano izgubila mojo najdražjo osebo, zaveznico, prijateljico – mamico. Izguba enega izmed staršev je za vsakogar največja izguba, ki jo lahko doživi.

Ko bolezen potrka na vrata

2.8.2021

Na današnji dan pred 2 leti me je življenje zopet preizkusilo in bila še ena izmed mnogih, ki je iz ust zdravnika slišala “imate raka – akutno mieloično levkemijo”.

Ko se vrata odprejo

6.8.2021

V začetku so zdravniki mislili, da imam ugodno vrsto levkemije, kar pomeni, da so za ozdravitev potrebni 4 krogi kemoterapij. Ob ponovni punkciji kostnega mozga pa so odkrili, da imam neugodno vrsto ter je za ozdravitev potrebna presaditev kostnega mozga oz. KMC – krvotvornih matičnih celic.

Ko se vrata zaprejo

5.9.2021

Zelo vesela sem se končno vrnila domov, še bolj vesela pa, da se mi ne bo potrebno več vrniti nazaj v bolnico ter da sem uspešno premagala svojega sovražnika. Moje življenje po zaključku zdravljenja ni bilo isto.

Dan za praznovanje

19.12.2021

Današnji dan 19.12. je zame prav poseben dan. Na današnji dan sem dobila novo priložnost za življenje. Še vedno so prisotni tako lepi spomini kot slabi, saj ko te doleti nekaj takega v življenju…