Izguba

Jul 31, 2021

Že v svojih najstniških letih mi je življenje naložilo težko preizkušnjo. Pri svojih 14 letih sem nepričakovano izgubila mojo najdražjo osebo, zaveznico, prijateljico – mamico. Izguba enega izmed staršev je za vsakogar največja izguba, ki jo lahko doživi. Sama se v prvih nekaj dneh niti nisem zavedala kaj se mi je dogodilo. Občutki so prišli kasneje in s tem tudi zapiranje vase, nezaupanje, spraševanje, zakaj se je moralo ravno to zgoditi meni. To vprašanje se mi tudi sedaj pojavlja, kadar bi jo rada imela ob sebi. Žal pa tukaj ni besed, ki bi opisale to bolečino.

Trenutno mineva že skoraj 15 let, ampak občutki, ki so me prevevali takrat, so še vedno prisotni. Žal takšne bolečine nikoli ne pozabiš in se enostavno naučiš živeti z njo. Velikokrat si želim, da bi bila mamica še vedno ob meni, tako v lepih kot težkih trenutkih. Zavedam se, da me tam daleč nekje opazuje in čuva, tako kot me je 2 leti nazaj ob moji drugi težki preizkušnji v življenju, ki jo bom opisala v naslednjem zapisu.

Dokler imamo vse, nikoli ne pomislimo, da se nam lahko življenje v trenutku obrne. Zato je treba ceniti in izkoristiti čas s svojimi najbližjimi.

Imejte se radi in se kmalu slišimo 😉